Zoek op
Sluit dit zoekvak.

De gezondheid van jouw huid

De gezondheid van jouw huid

Onze huid is een veerkrachtig orgaan, dat elke dag opnieuw verschillende interne & externe factoren (zoals pollutie, zon, stress…) moet verdragen. Je huid kan je niet zomaar veranderen of een nieuwe kopen. Daarom is het belangrijk dat je de gezondheid van jouw huid vanaf dag één goed verzorgt. Met een gezonde levensstijl en een goede huidverzorging kan je verschillende huidproblemen zoals huidkanker, vroegtijdige veroudering of pigmentvlekken vermijden en je huidgezondheid verbeteren. Benieuwd? Lees snel verder en ontdek hoe je deze negatieve effecten kan vermijden of verminderen.

gezondheid

1. Drink voldoende water

Iedereen weet dat water drinken belangrijk is, maar toch zijn er nog veel mensen die het niet doen. Het water dat we drinken is belangrijk voor ons lichaam, onze hersenen en onze huid. Maar we moeten al minstens 2 liter water drinken op een dag voor dat er kans is dat het naar de huid doordrinkt. Daarom is het dus goed om genoeg water drinken zodat het ook naar onze huid kan trekken voor een gehydrateerde huid, minder rimpels en een stralende teint. 2 liter water per dag drinkt? Probeer alvast om 30 minuten voor elke maaltijd een groot glas water te drinken. Daarnaast kan je ook zorgen dat je altijd een 50 ml drinkbus bij je hebt en dan weet je dat je deze minstens 4x moet leegdrinken op een dag.

2. Ga voor 'echte' voeding

Je huid wordt gevoed met de stoffen die in je lichaam zitten m.a.w. alles wat je eet heeft invloed op de gezondheid van je huid! Ga dus voor gezonde voeding, maar ook “echte” voeding. Een goed voorbeeld zijn onbewerkte groenten & fruit, of biologische voeding. Deze zullen minder chemicaliën bevatten en zijn hierdoor rijker aan vitamines & mineralen. Er blijven toch enkele stoffen, zoals Omega’s, die te weinig in je lichaam aanwezig zullen zijn omdat ze niet zomaar in alle voeding zit. Om dit aan te vullen, neem je beter voedingssupplementen. Onze RENEW + PROTECT Softgels bevatten onder andere Omega 3, Omega 6 en vitamine D. Ze gaan het huidklimaat bevorderen en een extra pluspunt dat bijna niemand heeft, is dat het ook de huid beter beschermt tegen Uv-stralen. Ontdek alles over de voordelen van nutricosmetica hier.

blank

3. Hydrateer je huid met natuurlijke producten

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt dat de huid er droog uitziet of aanvoelt. Een droge huid heeft een negatieve invloed op de gezondheid ervan. Daarom is het belangrijk om deze dagelijks te hydrateren. Beter nog als je verschillende hydraterende crèmes gebruikt ‘s ochtends en ‘s avonds. Waarom? Overdag is je huid meer gericht op bescherming terwijl hij ’s nachts meer gericht is op herstelling. We raden aan om niet zomaar iets te smeren, maar voor natuurlijke merken te kiezen. Zij besteden veel tijd aan onderzoek & ontwikkeling en zullen ervoor zorgen dat er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn in hun producten. Door de natuurlijke ingrediënten zal je huid de juiste voedingsstoffen krijgen en dus gezonder zijn. AHAVA is een aanraden voor natuurlijke cosmeticaproducten. Hun producten zijn gemaakt op basis van mineralen uit de Dode Zee die bekend staan om de huid te hydrateren en te verzachten. Aangevuld met fruitextracten, planten en Dode Zee modder of zout hebben ze een ruim assortiment met voor ieder wat wils. Daarnaast heb je ook Estime & Sens, een Frans merk met biologische producten voor de huid. Een gevuld assortiment met aangename geuren en ook hervulbare formaten.

4. Voldoende slaap

De huid heeft voldoende nachtrust nodig. Waarom? Omdat de huid tijdens de nacht de celvernieuwing stimuleert en dus beschadigde of dode huidcellen gaat vervangen. Wanneer je te weinig slaapt, heeft de huid niet genoeg tijd om al de huidcellen te vernieuwen en zal hij sneller verouderen. Om de celvernieuwing te stimuleren kan je gebruik maken van nachtcrèmes of serums. Serums leggen de nadruk op specifieke huidproblemen dankzij hun actieve ingrediënten. De nachtcrèmes zorgen ervoor dat de huid ook ‘s nachts gevoed wordt en het nodige heeft om de celvernieuwing te stimuleren.

blank
blank

5. Beweging

Wanneer je beweegt, en vooral tijdens het sporten, gaat je bloed sneller stromen. Het gaat je afvalstoffen afvoeren en meer zuurstof door je lichaam pompen. Die afvalstoffen hebben we niet nodig en hebben alleen maar een negatieve impact op onze huid. Ben je niet zo een sportbeest? Wandelen is een sport! Probeer die 10 000 stappen te zetten per dag en je zal een groot verschil zien in je mentaal welzijn, je huid en je figuur! Win-win dus!

6. Bescherm je huid tegen de zon

Je huid is ultragevoelig voor Uv-stralen. Deze stralingen beschadigen de huid niet enkel aan de oppervlakte, maar ook in de onderste huidlagen. Ze veroorzaken vroegtijdige veroudering, huidkanker, pigmentvlekken, roodheid… Daarom is het belangrijk dat je SPF smeert, niet te lang in de zon zit en kleding die de huid bedekt draagt.

Zoals eerder aangehaald gaat onze Renew + Protect de huid verbeteren aan de hand van 6 actieve ingrediënten. Het belangrijkste aspect dat ons product uniek maakt, is dat het de huid tot 83% beter gaat beschermen tegen Uv-stralen. (Wil je hier meer over weten? Lees dan deze klinische studie: RENEW + PROTECT: 8-weken UV klinisch onderzoek)

blank
blank

7. Gelaatsverzorging bij de schoonheidsspecialiste

Een goede gelaatsverzorging elke 4 à 6 weken bij de schoonheidsspecialiste kan wonderen doen. Je huid krijg een opkikkertje, een hydratatieboost, voedende behandeling… Aangezien je niet elke dag of week naar de specialist gaat, is het ook noodzakelijk om de verzorging van je huid thuis verder te zetten. 20% van je verzorging gebeurd bij de schoonheidsspecialiste, 80% thuis! Met deze tips kan je al veel doen voor de gezondheid van je huid! Hoe vroeger je er aan begint, hoe minder last je zal hebben van huidveroudering! Wacht dus niet te lang en loop naar de keuken voor een glas water en een stuk fruit! 🙂